You, the petitioner
Img 20180524 092139435 hdr 600x450

Red Café Kadoelen

1,194 signatures

De horeca rukt op in Noord, maar hoe verder je van Eye af komt, des te schaarser zijn de café's... en dan dreigt er ook nog één voorgoed te verdwijnen. Dat terwijl de omliggende wijken snel groeien, en daarmee ook de behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten. Laten we als buurtbewoners de krachten bundelen om deze bijzondere locatie als ontmoetingsplek te behouden: Teken de petitie!

Petition

We

Buurtbewoners van Café Kadoelen

 

observe

  • Café Kadoelen aan de Landsmeerderdijk 195 is een authentiek, historisch pand met beschermd stadsgezicht in Amsterdam Noord.

  • De horecafunctie van Café Kadoelen bestaat hier al sinds 1631 en is daarmee het oudste café van Noord.

  • Horeca en andere sociale buurtvoorzieningen zijn zeer beperkt aanwezig in de omgeving van Kadoelen.

  • Er wordt flink gebouwd en opgeleverd in de omgeving (de Bongerd, Klein Kadoelen, Klaprozenbuurt), de vraag naar een leuk buurtcafé als ontmoetingspunt groeit enorm!

  • Er is veel bereidheid en enthousiasme bij buurtbewoners en betrokken horecaondernemers om Café Kadoelen te 'redden' (crowdfunding, investering).

  • Café Kadoelen leent zich qua locatie en pand heel goed voor een buurtcafé functie.

  • Recente ontwikkelingen (vastgoedspeculatie, krakers, slopen dak) vergroten het risico dat het pand onbewoonbaar wordt verklaard en alsnog gesloopt zal moeten worden.

 

and request

het behoud van het pand en de horecafunctie van Café Kadoelen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-06-06 
Lead petitioner:
Monique Lempers 
Website:

History

Signatures

Updates

Het Parool: Buurtbewoners café Kadoelen starten petitie

Buurtbewoners van café Kadoelen in Noord zijn een petitie gestart voor het behoud van het pand en de horecafunctie ervan. In de petitie schrijven ze dat er behoefte is aan een plek om elkaar te ontmoeten in de buurt.

+Read more...
2019-03-10